2014. január 5., vasárnap

Kritika#8

http://ismeretlenutakon.blogspot.hu/

Miért kell megerőszakolni ezt a gyönyörű művészetet?

Történet:
Faith is írta már: az automatikusan elinduló zenelejátszó! MIÉRT? Lehet, hogy a sok tucatblog azt mondja ki, hogy ez menő és átadja az érzelmeket, de hidd el, hogy ez nem igaz! Elvonja az olvasó figyelmét ráadásul roppantmód ingerli az ember fülét az a zaj, amit zenének neveznek (legalábbis ezek az előadók!). Ha már zenelejátszót akarsz akkor tedd be úgy, hogy ha az olvasó el akarja indítani akkor elindítja, ellenkező esetben meg hagyd meg őket a saját ízlésvilágukba, köszönöm. 
A történet, mint olyan néhány szóval egyszerűen összefoglalható: sablonos, unalmas, tele van párbeszédekkel és helyesírási hibákkal. Túl sok a szemszögváltás, illetve a helyváltoztatás kimenetele sem túlzottan tetszik. Ahelyett, hogy leírnád pár mondatban az egyik helyszínről a másikra való átmenetet inkább megoldod egy szóval. A párbeszédek is elég problémásak. "-Te csak ne kislányoz nekem itten!-mondta komoly arcal de belül megvolt rémülve." Eleve a kezdésnél a kötőjel után, a mondat végénél pedig utána és előtte is szóközt kell tenni. Ráadásul most konkrétan ez a mondat.. történetben nem használunk olyan szót, hogy itten. Az arcal pedig helyesen arcCal. Nem szeretnék jobban belemenni a helyesírási hibákba, mert túl sok van ráadásul ahogy elnézem a vesszőkkel is bajban vagy. Javaslok egy lektort, vagy ha az túl sok macerálva jár a Microsoft Office Word-ben mindenképp van helyesírás-ellenőrző, mert oké, ha néhány hiba csúszik be, viszont ezt már neked is be kell látnod, hogy a történetedben túl sok van! Ja, és még valami: a Ryan az férfinév! 

Kinézet:
A fejléc maga szép, azonban a betűtípus undorító! Egyáltalán nem illik hozzá, ami rontja az összhatást, annak ellenére hogy tényleg egy szépen kivitelezett darabról beszélünk. A sáv, amiben a történet van - és aminek a neve most az Istenért nem jut eszembe - túl szűk, így a történet maga is olyan, mintha össze lenne nyomva. A háttér szép, de nekem valahogy nem igazán passzol a fejléccel. 

Egyetlen pozitívumot tudok mondani, a fejlécen kívül, a fél szerkesztőség nagyon jól szórakozott azon a bárányon oldalt és feldobta a napunkat, mikor elkezdett szíveket dobálni! (persze csak azután, hogy rájöttünk hogyan csinálja és igen, Faith tudjuk, hogy neked egyből összejött!)

1,5/10 (a fejléc és a birka miatt!)

 

2 megjegyzés:

  1. Szerintem a birka minimum tíz pont. ˇ^ˇ :3

    VálaszTörlés
  2. Kár hogy minden blog "törlődik" amint kap egy kis kritikát... Miért nem bírják elviselni az emberek, az építő jellegű tanácsokat?

    VálaszTörlés